< Naar overzicht
14 februari 2019

Verhuizing RHC komt in zicht

Eind 2018 liep de oplevering van het nieuwe gemeentehuis annex RHC in Woerden vertraging op. Ondertussen werd er hard doorgewerkt. Deze week maakte de gemeente Woerden bekend dat de werkzaamheden aan het pand en het buitenterrein nu zo ver gevorderd zijn, dat de verhuizing in zicht komt. Alleen een serieuze vorstperiode zou nog roet in het eten kunnen gooien. IJs en weder dienende zal het volledig gerenoveerde pand in april in gebruik worden genomen.

Tot die tijd is het RHC nog gehuisvest in het Stadskantoor Oudewater. Vanaf hier worden voorbereidingen getroffen voor de zeer omvangrijke verhuizing van alle archieven, die nu op vijf locaties liggen opgeslagen. Op dit moment is de exacte planning van de verhuizing nog niet bekend. Toch is het goed er rekening mee te houden dat vanaf 1 maart niet alle archieven meer kunnen worden geraadpleegd.
Als eerste worden de minst geraadpleegde archieven “verhuisklaar” gemaakt. Zo gaan wij stap voor stap verder. De vaak gebruikte archieven, waaronder de bouwdossiers, zullen voor een zo’n kort mogelijke periode niet benaderbaar zijn. Dat laat onverlet dat de archieven in de komende periode niet altijd te raadplegen zijn. Wij vragen hiervoor uw begrip. Ook zal onze studiezaal enige tijd gesloten zijn. Zodra hierover meer bekend is, vindt u de informatie hierover op deze website. Alles is erop gericht de dienstverlening vanuit onze nieuwe huisvesting zo snel mogelijk optimaal te laten functioneren.