Woerdense Courant, 1949-2005

Woerdense Courant, 1949-2005

De Woerdense Courant had “Woerden en omstreken” als verspreidingsgebied. Hiertoe behoorden de gemeenten en plaatsen Barwoutswaarder, Harmelen, Hekendorp, Kamerik, Lange Ruige Weide, Linschoten, Nieuwerbrug, Papekop, Rietveld, Snelrewaard, Waarder, Woerdense Verlaat en Zegveld. Daarnaast verscheen de krant ook voor Montfoort en Willeskop, maar deze plaatsen namen een randpositie in. De eerste jaren was ook tevergeefs gepoogd om met berichtgeving over Noorden en Nieuwkoop aldaar voet aan de grond te krijgen.

De Woerdense Courant is opgericht in 1949 en aanvankelijk uitgegeven door drukkerij Zuidam te Woerden. Vanaf 1950 tot in de jaren ’60 kwam er ook een aparte editie uit van de Woerdense Courant: Het Nieuws van Harmelen. Daarna ging die weer gewoon op in de Woerdense Courant. De weekkrant bestaat nog steeds.

Op deze website zijn de kranten tot en met 2005 te raadplegen. De digitalisering van de kranten tot 1965 is financieel mogelijk gemaakt door de (opgeheven) Stichting Vrienden van Streekarchief Rijnstreek.

Over de geschiedenis van de krant verscheen de publicatie: Jan van Es, “Woerdense Courant, vijftig jaar midden in de samenleving”, (Woerden, 1999).