Adres en openingstijden

Adres en openingstijden

Postadres

RHC Rijnstreek en Lopikerwaard
Postbus 45
3440 AA Woerden

Bezoekadres

Waardsedijk 219
3421 NE Oudewater
tel. 0348-428846
e-mail rhc@woerden.nl

Het Regionaal Historisch Centrum (voorheen: Streekarchief) is gedurende de renovatie van het stadhuis in Woerden (tot april 2019) gevestigd in het Stadskantoor van Oudewater.

Openingstijden

De studiezaal is geopend: dinsdag t/m donderdag 9.00 – 16.30 en is alleen na afspraak te bezoeken.

Het RHC is gesloten op de algemeen erkende feestdagen, alsmede op 31 mei 2019.

Vanaf april 2019 gaat het RHC verhuizen. Gelieve er rekening mee te houden dat vanaf maart tot en met 17 mei 2019 de dienstverlening beperkt wordt vanwege de verhuizing. Klik hier voor meer informatie over de openingstijden en de beschikbaarheid van de archieven tijdens deze periode.

ATTENTIE:

In verband met renovatie van het Stadhuis van Woerden waarin het RHC gevestigd was, heeft onze archiefdienst in december 2016 een tijdelijke huisvesting in Oudewater gekregen. Inzage van archiefstukken is vanaf nu alleen mogelijk na afspraak, omdat de archieven elders in verschillende depots zijn opgeslagen. Een keer per week worden de benodigde stukken gehaald. Alleen voor stukken uit ons hulpdepot met minder geraadpleegde archieven, geldt soms een langer wachttijd.
In mei 2019 is het RHC terug in het gerenoveerde stadhuis annex RHC te Woerden. Daar is een grote archiefbewaarplaats voor al onze archieven. Dan kunnen wij u (weer) à la minute helpen. Tot die tijd vragen wij uw begrip voor de beperkingen in de dienstverlening.