Adres en openingstijden

Adres en openingstijden

Postadres

RHC Rijnstreek en Lopikerwaard
Postbus 45
3440 AA Woerden

Bezoekadres

Waardsedijk 219
3421 NE Oudewater
tel. 0348-428846
e-mail rhc@woerden.nl

Het Regionaal Historisch Centrum (voorheen: Streekarchief) is gedurende de renovatie van het stadhuis in Woerden (tot medio februari 2019) gevestigd in het Stadskantoor van Oudewater.

Openingstijden

De studiezaal is geopend: dinsdag t/m donderdag 9.00 – 16.30 en is alleen na afspraak te bezoeken.

Het RHC is gesloten op de algemeen erkende feestdagen, alsmede in de periode 24 december t/m 2 januari 2019. Gelieve er rekening mee te houden dat vanaf medio februari 2019 de dienstverlening beperkt wordt vanwege onze verhuizing. Tijdens de archiefverhuizing is het RHC op extra dagen gesloten. Nadere informatie volgt.

Wilt u op donderdag 3 januari het RHC bezoeken dan dient u hiervoor al vóór de kerstvakantie, uiterlijk op 20 december, een afspraak te maken.

ATTENTIE:

In verband met renovatie van het Stadhuis van Woerden waarin het RHC gevestigd was, heeft onze archiefdienst in december 2016 een tijdelijke huisvesting in Oudewater gekregen. Inzage van archiefstukken is vanaf nu alleen mogelijk na afspraak, omdat de archieven elders in verschillende depots zijn opgeslagen. Een keer per week worden de benodigde stukken gehaald. Alleen voor stukken uit ons hulpdepot met minder geraadpleegde archieven, geldt soms een langer wachttijd.
Begin 2019 keert het RHC terug in het gerenoveerde stadhuis annex RHC te Woerden. Daar is een grote archiefbewaarplaats voor al onze archieven. Dan kunnen wij u (weer) à la minute helpen. Tot die tijd vragen wij uw begrip voor de beperkingen in de dienstverlening.