Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Onlangs is het boek Van Rooijen & Zonen van Arnold van Dijk uitgegeven. Van Dijk, als afstammeling, schrijft hierin over de welbekende familie achter de carrosseriefabriek Van Rooijen uit Montfoort, en de rol van de (ondernemende) middenstand in de katholieke emancipatie. Nu verkrijgbaar in de boekhandel, maar ook bij ons in te zien! https://www.arnoldvandijk.nl/over-het-boek/
NIEUWE INVENTARIS POLDERARCHIEF ONLINE: H101 POLDER LANGE WEIDE EN ELFVIERTEL (1476) 1525-1974

Onlangs kwam de nieuwe inventaris van polderarchief Polder Langeweide en Elfviertel (beheersnummer H101) online. Deze vernieuwde inventaris (een overzicht van wat een archief bevat) is onderdeel van een project waarbij de archieven van de (voormalige) Zuid-Hollandse polders opnieuw onder de loep worden genomen. 

https://rhcrijnstreek.nl/nieuws/nieuwe-inventaris-polderarchief-online-h101-polder-lange-weide-en-elfviertel-1476-1525-1974/
Na een succesvolle eerdere ronde in 2021 zijn wij wederom op zoek naar vrijwilligers voor het digitaal ontsluiten van de bevolkingsregisters van Bodegraven! In dit crowdsourcingproject worden ditmaal de bevolkingsregisters van 1880-1900 digitaal ontsloten, oftewel overgetypt. In deze registers werden de gegevens van alle inwoners van de stad genoteerd. De overgetypte informatie zal uiteindelijk op onze website komen te staan, en is dan voor iedereen goed doorzoekbaar. Zo kunt u gemakkelijk overal waar u wilt uw Bodegraafse voorouders opzoeken! Wilt u meehelpen om onze collectie uit te breiden? Kijk op www.rhcrijnstreek.nl/bronnen/crowdsourcing/ en meld u aan. U kunt thuis direct aan de slag!
Meer laden

Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard

Op zoek naar informatie over vroeger? Het RHC Rijnstreek en Lopikerwaard beschikt over een schat aan informatie over het verleden. Onze documentatie en de vaak eeuwenoude archieven vertellen u de geschiedenis van deze streek en de mensen die er leefden.

 

 

Lees verder+