Archieven

Het RHC beheert momenteel meer dan 1200 verschillende archieven en collecties van (voormalige) gemeenten, bedrijven, instellingen, verenigingen, stichtingen en personen. Dit archievenoverzicht biedt u de mogelijkheid te bekijken welke dat zijn.

Met behulp van de zoekinstructie leert u wat de zoekmogelijkheden zijn van deze databank en hoe u op een efficiënte manier kunt zoeken.

Het RHC heeft inmiddels het notarieel van voor 1811 in het gehele werkgebied gedigitaliseerd en een groot deel van het oud-rechterlijk archief van Woerden en Montfoort. De scans zijn aan de betreffende archieven gekoppeld en kunt u via deze databank raadplegen. De scans waarop indexen zijn, kunnen tevens geraadpleegd worden via de databank Indexen.

De volgende archieven zijn (deels) gedigitaliseerd:

Oud_rechterlijk:
 
Montfoort: Achthoven; Blokland; Cattenbroek en de Uiterdijken van Mastwijk; De Beide Vlooswijken; Heeswijk; Linschoten en Mastwijk; Polanen; Willeskop en Kort-Heeswijk; Wulverhorst, Kromwijk en Linschoterhaar
Woerden: Barwoutswaarder en Bekenes; Breudijk-Gerverscop; Gerverscop in het Westeinde; 's-Gravesloot; Harmelen; Indijk; Kamerik-en-de-Houtdijken; Kamerik-Mijzijde; Reijerscop-Creuningen; Reijerscop-St. Pieters; Rietveld en de Bree; Teckop; Woerden; Zegveld en Zegvelderbroek
Weeskamer:
Montfoort; Woerden
Notarieel:
Bodegraven; Cabauw; Kamerik; Lopik; Montfoort; Oudewater; Reeuwijk; WoerdenIJsselstein; Zevender