< Naar overzicht
6 juni 2023

Nieuwe schenking: tekeningen van Gert de Klerk (1932-2011)

Onlangs hebben wij van de zoon van Gert de Klerk, namens alle erfgenamen, verscheidene tekeningen geschonken gekregen. Dat Gert de Klerk bouwkundige was is goed terug te zien in de onderwerpen van zijn tekeningen; voornamelijk gebouwen, zeer gedetailleerd getekend.

Menigeen zullen Gert de Klerk ook kennen van zijn bijdragen aan Heemtijdinghen, het tijdschrift van de Stichts-Hollandse Historische Vereniging, waarvoor hij zowel pentekeningen maakte als artikelen schreef. Ook was hij lange tijd voorzitter van de Woerdense Monumentencommissie en van Open Monumentendag, en was hij co-auteur van het boek ‘Een veilig slaapvertrek. Kasteel Woerden 600 jaar. 1410-2010’.

Dit boek en zijn bijdragen in Heemtijdinghen zijn al in de studiezaal van het RHC te vinden. Met blijdschap kunnen wij zijn tekeningen binnenkort ook in onze beeldbank laten zien!

 

Ander nieuws

26 februari 2010

Schenking “Collectie Gerard Maatje” over historie Reeuwijk

Gerard Maatje is een amateur-historicus, die zich intentief heeft beziggehouden met de geschiedenis van Reeuwijk. Hierover verzamelde hij in de loop der jaren veel documentatiemateriaal, dat hij besloot over te dragen aan het RHC. Streekarchivaris Rob Alkemade nam onlangs de "Collectie Gerard Maatje" officieel in ontvangst. Gerard Maatje heeft veel publicaties over de geschiedenis van Reeuwijk op zijn naam staan....
Lees verder+
3 mei 2023

Schenking van bijzondere films van dhr. W.J. de Valk over Kamerik en Kanis

Op 2 mei jl. heeft de heer W.J. de Valk 48 bijzondere films aan het RHC geschonken. De heer De Valk was jarenlang schoolhoofd van de R.K. lagere school en parochie-assistent in Kamerik. Vanaf 1960 begon hij, toen nog met een 8 mm zwart-wit camera zonder geluid, met het filmen van gebeurtenissen en activiteiten rondom ‘zijn’ Maria Gorettischool.
Lees verder+
NieuwsoverzichtNieuwsarchief
Top