Adieu en smakelijk dank! < Naar overzicht
18 november 2016

Adieu en smakelijk dank!

Adieu en smakelijk dank!

Stapje voor stapje komt de verhuizing van het RHC dichterbij. Aan de drukte op de studiezaal was het de laatste weken ook te merken: bezoekers die “nu het nog kan” voor onderzoek naar Woerden kwamen. Vandaag, 18 november, is het de laatste dag dat er historisch onderzoek gedaan kan worden op de zo vertrouwde studiezaal. Alleen voor het inzien van bouwvergunningen kan men hier dan nog tot 1 december terecht.

Bezoekers bedankten voor de hulp van de medewerkers van het RHC bij hun speurtocht in de archieven. Een lekkere Limburgse vlaai onderstreepte dat nog eens: “Smakelijk dank”.

Het afscheid is niet definitief. Vanaf januari helpen wij alle bezoekers graag vanuit het Stadskantoor Oudewater, zij het wel alleen op afspraak. En in het voorjaar van 2018 strijken wij weer in Woerden neer op het oude nest, grondig verbouwd en klaar voor de toekomst.

(18 november 2016)

Ander nieuws

4 november 2016

RHC gesloten wegens verhuizing

In december rijden de verhuiswagens voor om de archieven en het kantoor van het RHC te verhuizen naar diverse locaties. In januari opent het RHC de deuren van de tijdelijke huisvesting in het stadskantoor te Oudewater. Vanaf dat moment moeten dossiers vantevoren worden opgevraagd en werkt het RHC op afspraak. Eén keer per week worden de opgevraagde stukken uit de...
Lees verder+
26 mei 2016

Verbouwing en verhuizing RHC

Het RHC is gevestigd in het Stadhuis van Woerden. De gemeente zal het hele pand in 2017/18 rigoureus laten renoveren. Het plan biedt het RHC de mogelijkheid om gelijk het bestaande eigen ruimteprobleem op te lossen door de archiefbewaarplaats uit te breiden naar 7,3 km1 planklengte. Zo wordt ruimte geboden aan de totale omvang van het papieren archief van de aangesloten gemeenten en het hoogheemraadschap, althans voor zover...
Lees verder+
NieuwsoverzichtNieuwsarchief
Top