< Naar overzicht
4 november 2016

RHC gesloten wegens verhuizing

In december rijden de verhuiswagens voor om de archieven en het kantoor van het RHC te verhuizen naar diverse locaties. In januari opent het RHC de deuren van de tijdelijke huisvesting in het stadskantoor te Oudewater. Vanaf dat moment moeten dossiers vantevoren worden opgevraagd en werkt het RHC op afspraak. Eén keer per week worden de opgevraagde stukken uit de verschillende depots opgehaald, waarna deze in Oudewater kunnen worden geraadpleegd.

De dienstverlening vanuit de studiezaal in Woerden vindt daar nog tot vrijdag 18 november op de oude vertrouwde manier plaats. Daarna kunnen er tot 1 december alleen nog bouwdossiers worden ingezien (behalve op donderdagmiddag 24 november). Historisch onderzoek is dus na 18 november voorlopig niet meer aan de orde.
In december is het RHC helemaal gesloten.
Vanaf 2 januari kunnen er stukken worden opgevraagd uit bouwdossiers en vanaf 9 januari zijn alle archieven opvraagbaar. Het RHC is u dan weer graag van dienst. De maximale hoeveelheid stukken die kan worden opgevraagd is gesteld op 8 inventarisnummers of niet meer dan 0,5 meter archief. Voor het onderzoek is een ieder op afspraak van harte welkom op dinsdag, woensdag en donderdag in het stadskantoor Oudewater.

(4 november 2016)

Ander nieuws

26 mei 2016

Verbouwing en verhuizing RHC

Het RHC is gevestigd in het Stadhuis van Woerden. De gemeente zal het hele pand in 2017/18 rigoureus laten renoveren. Het plan biedt het RHC de mogelijkheid om gelijk het bestaande eigen ruimteprobleem op te lossen door de archiefbewaarplaats uit te breiden naar 7,3 km1 planklengte. Zo wordt ruimte geboden aan de totale omvang van het papieren archief van de aangesloten gemeenten en het hoogheemraadschap, althans voor zover...
Lees verder+
NieuwsoverzichtNieuwsarchief
Top