Vrijwilligers gezocht: nieuw crowdsourcingproject Bodegraven < Naar overzicht
26 augustus 2021

Vrijwilligers gezocht: nieuw crowdsourcingproject Bodegraven

Vrijwilligers gezocht: nieuw crowdsourcingproject Bodegraven

Het Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard heeft na succes van eerdere crowdsourcingprojecten een vierde opgestart – het ontsluiten van de bevolkingsregisters van Bodegraven. Wederom vragen wij hierbij uw hulp!

De registers uit 1900-1918 zijn goed leesbaar en daarmee geschikt om met hulp van het grote publiek verder toegankelijk te maken. Op deze bevolkingsregisters staan alle inwoners van Bodegraven uit die periode beschreven met naam, geboortedatum, beroep en woonplaats. Het is nu de bedoeling dat van alle 1433 scans de gegevens worden overgetypt, zodat wij deze informatie op onze website kunnen tonen. Door hier aan bij te dragen, helpt u de doorzoekbaarheid van onze collecties en website te verbeteren. Het zal dan voor elke stamboomonderzoeker makkelijker zijn om informatie te vinden over zijn of haar voorouders. Wie weet komt u nog bekenden tegen!

Wilt u helpen de geschiedenis van Bodegraven verder toegankelijk te maken? Op deze pagina leest u meer informatie over het project, en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden. U kunt direct beginnen! Ervaring of kennis is niet nodig.
 

 

 

 

Ander nieuws

6 juli 2021

Vrijwilligers gezocht voor nieuw crowdsourcingproject: bevolkingsregisters Montfoort 1890-1899

Het Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard heeft na de succesvolle start van twee eerdere projecten, een nieuw crowdsourceproject opgestart: de bevolkingsregisters van Montfoort, van 1890 – 1899. Wij zijn nu wederom op zoek naar vrijwilligers die vanuit huis ons willen helpen deze bevolkingsregisters digitaal toegankelijk te maken, waarbij ze direct op onze website zullen verschijnen.
Lees verder+
7 april 2021

Vrijwilligers voor thuiswerk t.b.v. Woerden gezocht!

Het RHC heeft een crowdsourcingproject opgestart en heeft hierbij uw hulp nodig! Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die online vanuit huis mee willen doen. Het is een ideale klus voor iedereen die nu thuis zit en extra tijd over heeft. In de archieven die het RHC beheert zitten de oude bevolkingsregisters van Woerden. De registers uit de periode 1881-1899 zijn goed leesbaar en daarmee geschikt om met hulp van het grote publiek verder te ontsluiten.
Lees verder+
17 maart 2021

Vrijwilligers voor thuiswerk t.b.v. IJsselstein gezocht!

Het RHC Rijnstreek en Lopikerwaard heeft een crowdsourceproject opgestart en heeft hierbij uw hulp nodig! Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die online vanuit huis mee willen doen. Het is een ideale klus voor iedereen die nu thuis zit en extra tijd over heeft.

In de archieven die het RHC beheert zitten de oude bevolkingsregisters van IJsselstein. De registers uit 1880-1890 zijn goed leesbaar en daarmee geschikt om met hulp van het grote publiek verder te ontsluiten.
Lees verder+
NieuwsoverzichtNieuwsarchief
Top