Vrijwilligers voor thuiswerk t.b.v. IJsselstein gezocht! < Naar overzicht
17 maart 2021

Vrijwilligers voor thuiswerk t.b.v. IJsselstein gezocht!

Vrijwilligers voor thuiswerk t.b.v. IJsselstein gezocht!

Het RHC Rijnstreek en Lopikerwaard heeft een crowdsourcingproject opgestart en heeft hierbij uw hulp nodig! Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die online vanuit huis mee willen doen. Het is een ideale klus voor iedereen die nu thuis zit en extra tijd over heeft.

Gezicht op de Haven, gezien naar het noordoosten vanaf de Visbrug richting de Wittepaardsbrug, met links de huizen aan de Voorstraat en rechts de huizen aan de Havenstraat.In de archieven die het RHC beheert zitten de oude bevolkingsregisters van IJsselstein. De registers uit 1880-1890 zijn goed leesbaar en daarmee geschikt om met hulp van het grote publiek verder te ontsluiten. Op deze bevolkingsregisters staan alle inwoners van IJsselstein uit die periode beschreven, met naam, geboortedatum, beroep, woonplaats en andere interessante informatie. Het is nu de bedoeling dat van alle 1030 scans een aantal gegevens wordt overgetypt, zodat wij deze informatie op onze website kunnen tonen. Door hier aan bij te dragen, helpt u de doorzoekbaarheid van onze collectie en website te verbeteren. Het zal dan voor elke stamboomonderzoeker makkelijker zijn om informatie te vinden over zijn of haar voorouders.

Wilt u helpen de geschiedenis van de stad IJsselstein verder te ontdekken? Op https://rhcrijnstreek.nl/bronnen/crowdsourcing leest u meer informatie over het project, en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden. U kunt direct beginnen! Ervaring of kennis is niet nodig.