Aanvulling krantenbank: Woerdense Courant periode 2000-2005 < Naar overzicht
12 maart 2024

Aanvulling krantenbank: Woerdense Courant periode 2000-2005

Aanvulling krantenbank: Woerdense Courant periode 2000-2005

Laatst is de krantenbank van het RHC aangevuld met edities van de Woerdense Courant. Het gaat om de kranten uit de periode 2000-2005. De Woerdense Courant is een van de belangrijkste titels in ons werkgebied. De blijvende aanvullingen van deze krant zijn dan ook een welkome toevoeging aan onze database. De laatste aanvulling betreft ongeveer 8500 pagina’s.

Kranten zijn een belangrijke historische bron. Waar archieven vooral een beeld geven van besluitvorming van en uitvoering door overheden, kerken en andere organisaties, geven kranten een gevoel van hoe kwesties worden ervaren in de samenleving. Bovendien bevatten kranten reportages van onderwerpen die simpelweg niet behandeld worden in archiefstukken. Vaak zijn dat onderwerpen die de archiefvormende organisaties niet relevant achtten. Of het kan gaan om informatie die ooit wel in stukken stond, maar dat die stukken op basis van wet- en regelgeving vernietigd zijn. Onderzoek in kranten kan dus in belangrijke mate bijdragen aan de geschiedschrijving.

Ga naar onze krantenbank om te zoeken in de nieuwste – en oudere – edities van de Woerdense Courant. Voor de geschiedenis van deze titel, zie de pagina daarover op onze website.