Vrijwilligers gezocht: nieuw crowdsourcingproject Harmelen < Naar overzicht
7 februari 2022

Vrijwilligers gezocht: nieuw crowdsourcingproject Harmelen

Vrijwilligers gezocht: nieuw crowdsourcingproject Harmelen

Het RHC heeft na het succes van eerdere crowdsourcinginitiatieven een nieuw project opgestart: het ontsluiten van de bevolkingsregisters van Harmelen. Wederom vragen wij hierbij uw hulp!

De registers stammen uit de jaren 1905-1925. Ze zijn goed leesbaar en daarmee geschikt om met hulp van het grote publiek verder toegankelijk te maken. In deze bevolkingsregisters staan alle inwoners van Harmelen beschreven met naam, geboortedatum en -plaats, beroep en andere feiten. Het is nu de bedoeling dat van alle 595 scans de gegevens worden overgetypt, zodat wij deze informatie op onze website kunnen tonen. Door hier aan bij te dragen, helpt u de doorzoekbaarheid van onze collecties en website te verbeteren. Het zal dan voor elke stamboomonderzoeker makkelijker zijn om informatie te vinden over zijn of haar voorouders. Wie weet komt u nog bekenden tegen!

Wilt u helpen de geschiedenis van Harmelen verder toegankelijk te maken? Op deze pagina leest u meer informatie over het project, en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden. U kunt direct beginnen! Ervaring of kennis is niet nodig.