< Naar overzicht
25 maart 2010

Utrechtse parentelen vóór 1650

Onlangs verscheen via de genealogische vereniging “Ons Voorgeslacht” het eerste deel van Utrechtse parentelen vóór 1650. De auteurs van het omvangrijke werk hebben ontelbare uren doorgebracht in de archieven om de in dit geval zeer oude genealogische gegevens boven water te krijgen. Ook op de studiezaal van het RHC waren zij vaak te vinden.

Hoewel in alle parentelen telgen te vinden zijn die in het werkgebied van het RHC woonachtig waren, zijn in dit deel met name de bijdragen van Bob Kemp en T. Oskam van belang voor de Lopikerwaard. Het gaat om de parenteel van Cornelis Jacobsz. Kemp uit het bij Montfoort gelegen Blokland en de parenteel van Cornelis Claesz, schout van Benschop. Met alle vertakkingen in de genealogieën leggen de auteurs in hun bijdragen de oudste geschiedenis bloot van verschillende bekende families in de streek.

Deel 1 van Utrechtse parentelen is ook via het RHC te verkrijgen. (Verkoopprijs: 30 euro)  Deel 2 ziet naar verwachting in het voorjaar van 2011 het levenslicht.

 

25 maart 2010