Samenwerking bezegeld < Naar overzicht
20 juni 2008

Samenwerking bezegeld

Samenwerking bezegeld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 20 juni hebben de bestuurders van de gemeenten en het Hoogheemraadschap, die aangesloten zijn bij het RHC, hun samenwerking op het gebied van de archiefzorg officieel – letterlijk – bezegeld. Een oorkonde die de totstandkoming van het Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard regelde, werd behangen met de officiële lakzegels van de deelnemers. De ondertekening met een ganzenveer door de bestuurders maakte de officiële start van het RHC compleet.

De tekst van de "stichtingsoorkonde" luidt: 

Wij, dijkgraaf, burgemeesteren, schouten en regeerders van het Hoge Heymraadschap van de Stichtse Rijnlanden, van de steden Woerden, Ysselsteyn, Oudewater ende Montfoort en de dorpen van Bodegrave, Lopick ende Reewick, zig becommerende over de oude documenten ende stucken van onze regeringe, hebben besloten en besluiten mitsdesen van deser stonde af aen te zullen vormen een Regionael Historisch Centrum van de Rijnstreek en de Lopickerwaert onder gesamenlicke bestiernisse. Ende hebben dit met onze handteykeninge en segele bekrachtigd. Actum in Woerden, vrijdags na Sint Lidwina anna domini MMVIII.

Bij de presentatie van het RHC was de pers ruim vertegenwoordigd. Het RHC heeft ook een fraaie folder, waarin het werk van de archiefdienst wordt belicht. Een en ander moet ertoe bijdragen dat zowel de (nieuwe) naam van het RHC als het vergrote werkgebied alom bekend raakt.