RHC van start op nieuwe locatie < Naar overzicht
17 mei 2019

RHC van start op nieuwe locatie

RHC van start op nieuwe locatie

De grote archiefverhuizing is achter de rug. Alle archieven staan nu in de centrale archiefbewaarplaats in Woerden. Het RHC is terug in Woerden en gevestigd in een volledig gerenoveerde huisvesting in het gemeentehuis van Woerden. Achter de schermen zal er nog gewerkt moeten worden om echt alle archieven snel en goed terug te kunnen vinden in de archiefbewaarplaats. Archievenoverzichten moeten worden bijgewerkt en hier en daar nog een archief verschoven. Maar er kan terug worden gezien op een soepel verloop van de verhuizing.

Bezoekers zijn van harte welkom op onze studiezaal. Vanaf nu is het RHC weer vijf dagen in de week geopend. Een ieder kan zo bij ons binnen komen lopen, behalve op vrijdag; dan werken we op afspraak.

Het RHC beschikt nu ook over een ruimte waar vrijwilligers kunnen werken aan de nadere ontsluiting van bronnen, zoals de indicering van bevolkingsregisters. Dat was een lang gekoesterde wens. Belangstellenden die ons willen helpen met het toegankelijk maken van populaire archiefbronnen, nodigen wij graag uit voor een vrijblijvend gesprek.

De gemeente Woerden organiseert enige events rond de opening van het nieuwe gemeentehuis. Op woensdag 26 juni zal het RHC in een aparte bijeenkomst voor alle relaties vieren dat het nieuwe onderkomen betrokken kon worden. We zijn er erg blij mee.