Publicatie over de straatnamen van IJsselstein < Naar overzicht
29 januari 2021

Publicatie over de straatnamen van IJsselstein

Publicatie over de straatnamen van IJsselstein

Eind 2020 verscheen het boek De straatnamen van IJsselstein. Herkomst en relatie tot de historie van de stad, geschreven door Joop Tamboer. In het werk komen maar liefst 548 straatnamen aan bod. Maar het boek is meer dan alleen een namenlijst, er wordt ook ingegaan op de ruimtelijke geschiedenis van de stad IJsselstein van de veertiende eeuw tot heden.

Tamboer is zeer goed bekend met de straten en straatnamen van IJsselstein. Zo was hij decennialang werkzaam bij de gemeente IJsselstein en had hij een bepalende stem in de straatnaamgeving in de stad. Voor het boek ging de auteur echter verder en deed hij uitvoerig onderzoek in de gemeentearchieven van IJsselstein die bij het RHC zijn ondergebracht. Na jaren onderzoek verscheen afgelopen november het boek, dat een belangrijke bijdrage levert aan de geschiedenis van IJsselstein.

Het boek is voor €17,95 te koop bij boekhandel Logica (Benschopperstraat 17 in IJsselstein). Het is overigens ook mogelijk om tijdens de lockdown het boek te verkrijgen, door het boek direct te bestellen bij Logica. Het boek wordt vervolgens thuisbezorgd.

 

Afbeelding: In de jaren 1970 werd de uitbreiding van IJsselstein gevierd met de campagne "IJsselstein 2x". Deze bron over de campagne, uit het gemeentearchief van IJsselstein (beheersnummer Y031, inventarisnummer 3124), is een van vele die de auteur heeft geraadpleegd voor zijn onderzoek.