Nieuwe website < Naar overzicht
23 februari 2018

Nieuwe website

Nieuwe website

Met trots presenteert het RHC zijn nieuwe website. Bezoekers zal vooral de nieuwe look opvallen, maar achter de schermen is het afgelopen halfjaar hard gewerkt om alle gegevens en scans over te zetten naar de nieuwe beheeromgeving. Het RHC is namelijk overgestapt naar een nieuwe partner, DEVENTit. Het is de bedoeling dat de nieuwe website voor onze vaste bezoekers even vertrouwd aanvoelt als de oude, hoewel er nog wel een paar “schoonheidsfoutjes” weggewerkt moeten worden.

Met de nieuwe website heeft het RHC weer een mooie basis voor de digitale dienstverlening. Nieuw is dat via deze website straks ook het publiek kan meehelpen bronnen nader te ontsluiten. Dit voorjaar zullen als eerste bevolkingsregisters van Woerden voor crowdsourcing worden aangeboden. U hoort daarover later meer.
Nieuw op deze website is de mogelijkheid om indexen van doopboeken van vóór 1811 te raadplegen. Met name voor stamboomonderzoek is deze bron onmisbaar.

Wij wensen dat onze bezoekers vanuit hun verschillende achtergrond en interesses, met plezier onze website raadplegen in hun zoektocht naar historische informatie. Verder houden we ons van harte aanbevolen voor suggesties om de website verder te verbeteren.