Nieuwe aanwinsten krantenbank: Zenderstreeknieuws, Zenderstadnieuws & De IJsselsteiner (1958-1995) < Naar overzicht
12 februari 2021

Nieuwe aanwinsten krantenbank: Zenderstreeknieuws, Zenderstadnieuws & De IJsselsteiner (1958-1995)

Nieuwe aanwinsten krantenbank: Zenderstreeknieuws, Zenderstadnieuws & De IJsselsteiner (1958-1995)

De krantenbank van het RHC is onlangs flink uitgebreid! Zo zijn er drie titels, met als verspreidingsgebied IJsselstein en (de gemeente) Lopik, toegevoegd aan onze online krantencollectie. Het gaat om Zenderstreeknieuws, Zenderstadnieuws en De IJsselsteiner. Gezamenlijk bestrijken deze nieuwe bijdragen de periode 1958-1995. Het digitaliseren van de kranten is tot stand gekomen in samenwerking met de Historische Kring IJsselstein en dankzij een financiële bijdrage van de Stichting Roest Crollius Fonds.

De kranten zijn nu te raadplegen via onze krantenbank. Via de filter Collectie kunt u zoeken binnen een of meerdere van deze kranten. Om vervolgens een chronologisch overzicht te krijgen, gebruik, onder het kopje Sorteren, de filters Periode, Oplopend en druk ten slotte op het verversknopje ernaast.

Voor meer informatie over Zenderstreeknieuws, Zenderstadnieuws en De IJsselsteiner en wat er precies beschikbaar wordt gemaakt op onze website, zie de volgende overzichtspagina’s:

Zoals met al onze archieven en verzamelingen, is het RHC blijvend bezig om bronnen te ontsluiten. Voor de krantenbank verwachten we in de nabije toekomst meer aanwinsten te kunnen aanbieden.

Afbeelding: De voorpagina van Zenderstreeknieuws op 10 januari 1973.