Jubileumboek RHC nu te koop < Naar overzicht
9 november 2022

Jubileumboek RHC nu te koop

Jubileumboek RHC nu te koop

Dit jaar bestaat het Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard (RHC) vijftig jaar! Het jubileum van ons streekarchief wordt onder meer gevierd met een boek: 70 verhalen uit de archieven van Rijnstreek en Lopikerwaard. Op zaterdag 5 november werd het eerste exemplaar van 70 verhalen overhandigd aan Leo Peters, de eerste streekarchivaris van het RHC. In 1972 stond Peters aan de wieg van een van de voorlopers van het RHC en zette zich in om kennis over lokale historie te verspreiden. De heer Peters ontving het eerste exemplaar uit handen van de huidige streekarchivaris van het RHC, Frank van Rooijen, en de burgemeester van Woerden, Victor Molkenboer, tevens voorzitter van de bestuurlijke leiding van het RHC.

In elk van de hoofdstukken van 70 verhalen wordt er aan de hand van een archiefstuk een bijzonder verhaal verteld. De verhalen zijn bondig en levendig en het boek is voorzien van veel afbeeldingen van archiefstukken, kaarten, foto’s en ander materiaal dat het RHC rijk is. Zo leest u meer over het hensboek van het Groot-Waterschap, de knopendraaiers uit Montfoort, de verwelkoming van Willem van Oranje als baron van IJsselstein en de uitspraak van de laatste doodstraf in Woerden.

70 verhalen is vanaf 5 november te koop voor €20,00. Het boek is te verkrijgen via de studiezaal van het RHC (Blekerijlaan 14, 3447 GR Woerden). Verder is het boek te koop bij de volgende culturele instellingen.

 

Gemeente IJsselstein

  • Boekhandel Logica: Benschopperstraat 17, 3401 DG IJsselstein

 

Gemeente Montfoort

  • De Knoperij: Keizerstraat 25, 3417 EA Montfoort
  • Vereniging Oud-Linschoten: Laan van Rapijnen 36a, 3461 GH Linschoten.

 

Gemeente Oudewater

  • ReadShop Oudewater: Leeuweringerstraat 22, 3421 AC Oudewater
  • Toeristisch Informatie Punt Oudewater: Leeuweringerstraat 10, 3421 AC Oudewater

 

Gemeente Woerden

  • Stadsmuseum Woerden: Kerkplein 6, 3441 BG Woerden

 

Vanaf 5 november verkrijgbaar: 70 verhalen uit de archieven van Rijnstreek en Lopikerwaard.