Historische publicaties < Naar overzicht
1 juli 2009

Historische publicaties

Historische publicaties

 
Op 30 juni verscheen nummer 2 van "Waardevol Woerden", nieuwsbrief over de cultuurhistorie van Harmelen, Kamerik, Woerden en Zegveld. Het RHC verleent hieraan medewerking door in de rubriek "Woerden in stukken" een artikel te schrijven bij een interessant archiefstuk.  In het zojuist verschenen nummer is er aandacht voor het schippersgilde. Dit gebeurt aan de hand van de Ordonnantie van ’t Schippersgilde der Stede en Poorterije van Woerden" uit 1668.

In de nieuwe uitgave van Heemtijdinghen (juni 2009), tijdschrijft van de Stichts-Hollandse Historische Vereniging, verscheen onder meer het artikel De Hollandse Waterlinie en haar gevolgen voor de economie van Oudewater. Hierin beschrijft Nettie Stoppelenburg met name het wel en wee van de lijnbanen en touwslagerijen.

In Bijdragen tot de geschiedenis van IJsselstein Stad en Land (juni 2009), uitgegeven door de Historische Kring IJsselstein,  staat het artikel Huysinge ende erve aen die Plaets. Het beschrijft de geschiedenis van het pand waarin nu de ABN Amro-bank is gevestigd aan de Utrechtsestraat te IJsselstein.