< Naar overzicht
23 december 2020

Historische plaatjes van Woerden e.o. verzamelen

Vanaf deze week kunnen klanten van de Woerdense Jumbo supermarkten tegen inlevering van een bon (uit de Woerdense Courant van 16 december) gratis een bijzonder boek ophalen bij een van de filialen. “Woerden – vroeger vergeleken met vandaag” neemt je mee naar historische locaties in Woerden, Kamerik, Zegveld en Linschoten. De verhalen over vroeger komen tot leven door vanaf het nieuwe jaar plaatjes te verzamelen bij de boodschappen.

Het boek is het resultaat van een mooie samenwerking tussen het Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard (RHC) en de Stichts-Hollandse Historische Vereniging (SHHV).  Bijna elk historisch plaatje gaat gepaard met een moderne variant. Hierdoor zijn de ontwikkelingen die Woerden de afgelopen eeuw(en) heeft doorlopen heel goed te zien!

Afgelopen maandag heeft de burgemeester van Woerden, Victor Molkenboer, een exemplaar van het boek officieel in ontvangst mogen nemen. Vanaf zaterdag 26 december is het mogelijk om de historische plaatjes te verzamelen. Bij iedere uitgegeven tien euro krijgen klanten een zakje met de stickers die in het boek geplakt kunnen worden.

Voor nog meer historische afbeeldingen van Woerden en omgeving kunt u altijd bij de online beeldbank van het RHC terecht.