< Naar overzicht
22 februari 2010

Fotocollectie IJsselstein op website ontsloten

De Gemeente IJsselstein beschikt over een uitgebreide beeldcollectie met foto’s, ansichtkaarten en prenten. De beeldcollectie wordt beheerd door het Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard te Woerden. Op de website van het RHC (www.rhcrijnstreek.nl) is een eerste selectie van 500 afbeeldingen te zien, die in de afgelopen periode zijn beschreven. Zij tonen de stad en het leven van de inwoners in vroegere tijd. Bezoekers van de website, die de afbeeldingen thuis achter de computer bekijken, zullen merken dat de bijbehorende beschrijvingen volledig doorzoekbaar zijn op straat, naam, object of gebeurtenis.

De rest van de IJsselsteinse beeldcollectie, die nog circa 7 strekkende meter omvat, zal op een zelfde wijze worden ontsloten. Daardoor wordt het mogelijk een goed beeld te krijgen van de veranderingen die in de loop van de tijd hebben plaats gevonden in IJsselstein, dat dit jaar haar 700 jarig bestaan als stad viert.

 

Foto van ansichtkaart van de Rooms-katholieke Sint-Nicolaaskerk of -basiliek, Sint Nicolaasstraat 12, in de winter gezien vanaf de ijsbaan bij de Benschopperweg naar het noordoosten.

Gedateerd tussen 1900 en 1910. 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
22 februari 2010