< Naar overzicht
22 december 2016

Bezoek aan RHC op afspraak

Het RHC is tijdelijk gehuisvest in het Stadskantoor te Oudewater. Omdat de archieven en collecties elders liggen opgeslagen, werken wij (tot half mei 2019) op afspraak.

Hoe maakt u een afspraak?

U kunt ons bellen, maar bij voorkeur ontvangen wij van u een e-mail op het adres: rhc@woerden.nl. Hierin vermeldt u:

  • uw naam én telefoonnummer
  • een omschrijving van de stukken of dossiers die u wilt raadplegen, zo mogelijk graag onder vermelding van de naam van het archief, het beheersnummer en de inventarisnummers.

Bij het opvragen van stukken dient u er rekening mee te houden dat de archiefbescheiden één keer per week naar Oudewater gehaald worden. Meestal kunt u de opgevraagde stukken een week later komen in zien. Voor stukken die uit ons hulpdepot moeten komen met minder geraadpleegde archieven, geldt soms een langere wachttijd. De vaste dagen dat het RHC open is zijn de dinsdag, woensdag en donderdag van 9:00 tot 16.30 uur. Na uw aanvraag wordt er (telefonisch) contact met u opgenomen om de afspraak in te plannen.

Er mogen maximaal 8 inventarisnummers/dossiers per keer worden opgevraagd, of meer tot een maximale omvang van 0,5 meter archief. Onderzoekers die geïnteresseerd zijn in notariële archieven van vóór 1811 en de oud-rechterlijke archieven van de huidige gemeenten Montfoort en Woerden, maken we er opmerkzaam op dat veel stukken zijn gedigitaliseerd en via deze website raadpleegbaar. Die kunt u dus thuis inzien. Wij betrachten terughoudendheid in het ophalen van originele stukken, die digitaal beschikbaar zijn.

Van bouwtekeningen en archiefstukken kunnen kopieën worden verstrekt, die alleen contant betaald kunnen worden (geen pin-mogelijkheid). Het is toegestaan stukken zelf te fotograferen.

Mochten er verder nog vragen zijn, schroom dan niet contact met ons op te nemen. Wij zijn u graag van dienst!

Verhuizing en kerstperiode

Het RHC is gesloten op de algemeen erkende feestdagen, alsmede op 31 mei 2019.

Vanaf april 2019 gaat het RHC verhuizen. Gelieve er rekening mee te houden dat vanaf maart tot en met 17 mei 2019 de dienstverlening beperkt wordt vanwege de verhuizing. Klik hier voor meer informatie over de openingstijden en de beschikbaarheid van de archieven tijdens deze periode.

(23 december 2016, aangepast: 7 november 2017, 28 september, 8 en 27 november 2018, 11 en 19 maart 2019)

Ander nieuws

18 november 2016

Adieu en smakelijk dank!

Stapje voor stapje komt de verhuizing van het RHC dichterbij. Aan de drukte op de studiezaal was het de laatste weken ook te merken: bezoekers die "nu het nog kan" voor onderzoek naar Woerden kwamen. Vandaag, 18 november, is het de laatste dag dat er historisch onderzoek gedaan kan worden op de zo vertrouwde studiezaal. Alleen voor het inzien van...
Lees verder+
4 november 2016

RHC gesloten wegens verhuizing

In december rijden de verhuiswagens voor om de archieven en het kantoor van het RHC te verhuizen naar diverse locaties. In januari opent het RHC de deuren van de tijdelijke huisvesting in het stadskantoor te Oudewater. Vanaf dat moment moeten dossiers vantevoren worden opgevraagd en werkt het RHC op afspraak. Eén keer per week worden de opgevraagde stukken uit de...
Lees verder+
26 mei 2016

Verbouwing en verhuizing RHC

Het RHC is gevestigd in het Stadhuis van Woerden. De gemeente zal het hele pand in 2017/18 rigoureus laten renoveren. Het plan biedt het RHC de mogelijkheid om gelijk het bestaande eigen ruimteprobleem op te lossen door de archiefbewaarplaats uit te breiden naar 7,3 km1 planklengte. Zo wordt ruimte geboden aan de totale omvang van het papieren archief van de aangesloten gemeenten en het hoogheemraadschap, althans voor zover...
Lees verder+
NieuwsoverzichtNieuwsarchief
Top