Beschikbaarheid archieven tijdens de verhuisperiode < Naar overzicht
19 maart 2019

Beschikbaarheid archieven tijdens de verhuisperiode

Beschikbaarheid archieven tijdens de verhuisperiode

Het is eindelijk zover. In april en mei gaat het RHC verhuizen. We vertrekken van onze huidige locatie in het stadskantoor van Oudewater naar het nieuwe gemeentehuis in Woerden.

Op de lange termijn betekent deze verhuizing dat we u sneller en beter kunnen helpen. In tegenstelling tot de huidige situatie in Oudewater, zult u in Woerden per direct stukken kunnen aanvragen en raadplegen. Daarnaast zijn er meer plekken en mogelijkheden voor onderzoek op onze nieuwe studiezaal.

Echter, op de korte termijn zijn er belemmeringen en zal onze dienstverlening zeer beperkt zijn. Vandaar het volgende overzicht van wat u concreet kunt verwachten voor de komende maanden.

Het is niet langer mogelijk om een afspraak te maken voor maart. Bestaande afspraken gaan overigens wel door op de afgesproken momenten te Oudewater (Waardsedijk 219).

Van 1 tot en met 18 april is inzage niet mogelijk. Om een groot deel van onze bezoekers tegemoet te komen, proberen we de bouwdossiers als eerste toegankelijk te hebben. Op twee speciale dagen zijn deze in te zien op onze nieuwe studiezaal te Woerden (Blekerijlaan 14). Dit kunt u doen door enkele dagen van tevoren een e-mail te sturen naar rhc@woerden.nl, waarop wij u zullen inplannen op een van de volgende dagen: vrijdag 19 april of woensdag 24 april.

Van 30 april tot en met 16 mei is de studiezaal vaker open, namelijk van dinsdag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.30 uur. U dient in deze periode nog steeds per e-mail een afspraak te maken voor het inzien van stukken. Naast de bouwdossiers zijn er veel voor historisch onderzoek gebruikte archieven beschikbaar. Denk hierbij aan rechterlijke archieven, notariƫle archieven, weeskamer, en enkele gemeentearchieven. Als u voor deze periode dergelijke archieven wilt inzien, dan kunt u ons vanaf eind april een e-mail sturen met uw aanvraag. Wij zullen vervolgens kijken of de door u aangevraagde stukken aanwezig zijn, zodat u deze zo snel mogelijk kunt inzien. Let op: de kans bestaat dat in bepaalde gevallen de stukken nog niet aanwezig zijn, maar ook dan zullen we u zo snel mogelijk informeren.

Vanaf 20 mei is de studiezaal open volgens de nieuwe dienstverlening. Met andere woorden, u kunt vanaf dit moment onze studiezaal bezoeken zonder afspraak. We zijn dan van maandag tot en met vrijdag open (met vrijdag vooralsnog op afspraak).

E-mail en telefonie
In de verhuisperiode (begin april-medio mei) is de communicatie via e-mail en telefoon ook beperkt, hoewel we ernaar streven u zo snel mogelijk antwoord te geven.

We hopen u (weer) te zien in Woerden!