(Thuiswerk-)vrijwilligers gezocht! Nieuw crowdsourcingsproject: Bodegraven < Naar overzicht
16 januari 2023

(Thuiswerk-)vrijwilligers gezocht! Nieuw crowdsourcingsproject: Bodegraven

(Thuiswerk-)vrijwilligers gezocht! Nieuw crowdsourcingsproject: Bodegraven

Wilt u helpen de geschiedenis van Bodegraven verder toegankelijk te maken? Het RHC heeft na het succes van eerdere crowdsourcingsinitiatieven een nieuw project opgestart: het ontsluiten van de bevolkingsregisters van Bodegraven. Wederom vragen wij hierbij om uw hulp!

Met dit vrijwilligerswerk helpt u om de bevolkingsregisters – een belangrijke bron voor stamboomonderzoek – nog beter toegankelijk te maken voor mensen die bezig zijn met hun familiegeschiedenis. De bevolkingsregisters stammen uit de periode 1880-1900. Deze bronnen zijn goed leesbaar en daarmee geschikt om met hulp van het grote publiek verder toegankelijk te maken. In de bevolkingsregisters staan alle inwoners van Bodegraven uit de genoemde periode beschreven met naam, geboortedatum en -plaats, beroep en andere feiten. Het is nu de bedoeling dat van alle scans de gegevens worden overgetypt, zodat wij deze informatie op onze website kunnen tonen. Door hier aan bij te dragen, helpt u de doorzoekbaarheid van onze collecties en website te verbeteren. Het zal dan voor elke stamboomonderzoeker makkelijker zijn om informatie te vinden over zijn of haar voorouders. En wie weet komt u nog bekenden tegen!

Doet u mee? Op deze pagina leest u meer informatie over het project, en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden. U kunt direct beginnen! Ervaring of kennis is niet nodig.

Een pagina uit het bevolkingsregister van Bodegraven.