Bezoek aan RHC op afspraak

Het RHC is tijdelijk gehuisvest in het Stadskantoor te Oudewater. Omdat de archieven en collecties elders liggen opgeslagen, werken wij (tot eind 2018) op afspraak.

Hoe maakt u een afspraak?

U kunt ons bellen, maar bij voorkeur ontvangen wij van u een e-mail op het adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Hierin vermeldt u: 

  • uw naam én telefoonnummer
  • een omschrijving van de stukken of dossiers die u wilt raadplegen, zo mogelijk graag onder vermelding van de naam van het archief, het beheersnummer en de inventarisnummers.

Bij het opvragen van stukken dient u er rekening mee te houden dat de archiefbescheiden één keer per week naar Oudewater gehaald worden. Meestal kunt u de opgevraagde stukken een week later komen in zien. De vaste dagen dat het RHC open is zijn de dinsdag, woensdag en donderdag van 9:00 tot 16.30 uur. Na uw aanvraag wordt er (telefonisch) contact met u opgenomen om de afspraak in te plannen.

Er mogen maximaal 8 inventarisnummers/dossiers per keer worden opgevraagd, of meer tot een maximale omvang van 0,5 meter archief. Onderzoekers die geïnteresseerd zijn in notariële archieven van vóór 1811 en de oud-rechterlijke archieven van de huidige gemeenten Montfoort en Woerden, maken we er opmerkzaam op dat veel stukken zijn gedigitaliseerd en via deze website raadpleegbaar. Die kunt u dus thuis inzien. Wij betrachten terughoudendheid in het ophalen van originele stukken, die digitaal beschikbaar zijn.  

Van bouwtekeningen en archiefstukken kunnen kopieën worden verstrekt, die alleen contant betaald kunnen worden (geen pin-mogelijkheid). Het is toegestaan stukken zelf te fotograferen.

Mochten er verder nog vragen zijn, schroom dan niet contact met ons op te nemen. Wij zijn u graag van dienst!

Kerstperiode

Let op: de laatste week van december is het RHC gesloten. Aanvragen voor de eerste week van januari 2018 kunt u daarom uiterlijk op woensdag 20 december 2017 indienen.


(23 december 2016, aangepast 7 november 2017)