RHC gesloten wegens verhuizing

In december rijden de verhuiswagens voor om de archieven en het kantoor van het RHC te verhuizen naar diverse locaties. In januari opent het RHC de deuren van de tijdelijke huisvesting in het stadskantoor te Oudewater. Vanaf dat moment moeten dossiers vantevoren worden opgevraagd en werkt het RHC op afspraak. Eén keer per week worden de opgevraagde stukken uit de verschillende depots opgehaald, waarna deze in Oudewater kunnen worden geraadpleegd.

De dienstverlening vanuit de studiezaal in Woerden vindt daar nog tot vrijdag 18 november op de oude vertrouwde manier plaats. Daarna kunnen er tot 1 december alleen nog bouwdossiers worden ingezien (behalve op donderdagmiddag 24 november). Historisch onderzoek is dus na 18 november voorlopig niet meer aan de orde.
In december is het RHC helemaal gesloten.
Vanaf 2 januari kunnen er stukken worden opgevraagd uit bouwdossiers en vanaf 9 januari zijn alle archieven opvraagbaar. Het RHC is u dan weer graag van dienst. De maximale hoeveelheid stukken die kan worden opgevraagd is gesteld op 8 inventarisnummers of niet meer dan 0,5 meter archief. Voor het onderzoek is een ieder op afspraak van harte welkom op dinsdag, woensdag en donderdag in het stadskantoor Oudewater.

(4 november 2016)